Vit chokladtårta med mascarponekräm

Till 10-12 personer.

Botten:
8 digestivekex
50 g rumsvarmt smör

Fyllning:
300 g vit choklad ( det är himla gott med 150 g vit choklad + 150 g vit choklad lemon lime)
1 1/2 dl vispgrädde
250 g mascarponeost

Garnering:
Hackad vit choklad eller vita chokladbönor
1/2 dl florsocker
ev. blommor, t.ex. en vit ros

Tillbehör:
Hallon, hela eller som sås till.

Lägg kex och smör, skuret i mindre bitar, i en matberedare monterad med en kniv. Kör ihop till en smulig blandning. Tryck ut det i en form med avtagbar kant, ca 20 cm i diameter. Ställ kallt.

Hacka eller bryt chokladen i mindre bitar. Koka upp grädden i en liten kastrull. Ta kastrullen från värmen och smält blockchokladen i den varma grädden under omrörning.

Lägg färskosten i en bunke. Blanda i chokladen, gärna med elvisp så att den blir "fluffig". Bred ut fyllningen i formen. Låt stelna ca 6 timmar i kylskåpet.

Garnera med chokladbönor och blommor. Pudra över florsocker. Servera gärna syrliga hallon till den söta tårtan.

Den här supergoda och lyxiga tårtan är mäktig och räcker till många. Den går bra att frysa i ca 2 månader. Min elvisp funkade inte speciellt bra när jag gjorde den här så jag fick ingen "höjd" på tårtan, och vi åt den halvtinad. Men smaken var precis lika god ändå!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0