Efterrätt med Nutella


Skål 1: vispa 4 äggulor + 1 msk socker luftigt.
Skål 2: vispa 4 äggvitor+1 msk s...ocker luftigt.
Skål 3: vispa 5 dl vispgrädde.
Vänd varsamt ihop allt med en halv påse maränger.
Ringla ner en burk nutella, värm burken ev. så ringlar den bättre. Rör försiktigt lite lätt.
Lägg en marängbotten i en form med löstagbar kant, vänd ner smeten och frys in.
Innan servering sätt den i kylen i 40 minuter. Toppa den med ringlad choklad och färsk frukt eller varma hallon.

Smarrig!

Ostgratinerad kyckling med sparris.

4 port.

4 kycklingfiléer
salt och peppar
olja till stekning
1 knippa grön sparris
5-6 soltorkade tomater
1 dl hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade pinjenötter
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost

Krydda filéerna med salt och peppar och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter och spola den kall under rinnande vatten.
Lägg sparrisen i en eldfast form. Fördela hackad tomat, basilika, skivad vitlök, pinjenötter och grädde i formen. Krydda med salt och peppar.
Skiva filéerna och placera ovanpå sparrisen. strö över osten och gratinera i ugnen på ca 225 grader i ca 7-10 minuter.
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.

En riktigt god favoriträtt!

RSS 2.0