Konjakskyckling med varm löksallad

4 port.

4 kycklingfileér
salt och svartpeppar
2 msk konjak eller whisky (har själv bara provat med konjak)
2 1/2 dl mellangrädde
100 g parmesanost eller västerbottenost

Varm löksallad:
2 rödlökar
8 skivor bacon
olivolja
några kvistar färsk timjan
50 g pinjenötter
1 påse ruccolasallad, jag använde den färdiga påsen med "gourmetsallad".
1 msk balsamvinäger
100 g parmesan
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfileérna i någon minut per sida och lägg över dem i ugnsfast form.
Krydda med salt och svartpeppar.
Häll över konjak och grädde, hyvla parmesanosten över och sätt in i ugn i ca 20 minuter.

Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Hetta upp en stekpanna och bryn baconet tills det är knaprigt. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Häll lite olivolja i stekpannan och stek lökklyftorna tillsammans med några kvistar timjan i ca 5 minuter. Så här långt kan du förbereda.

Precis innan servering:
Lägg tillbaka baconet och pinjenötterna i stekpannan och låt det bli varmt. Lägg upp på ett serveringsfat och blanda i en påse sallad. Droppa över balsamvinäger och toppa med hyvlad parmesan. Strö över salt och peppar. Servera med klyftpotatis.

God!! Salladen till är verkligen pricken över i, till och med Kai tog extra sallad, det är ett bra betyg!!

Varm chokladkaka med pinjenötter

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 nypa salt
100 g mandelmassa
1 dl pinjenötter

Sätt ugnen på 200 grader.
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör i smält smör.
Blanda vetemjöl, vaniljsocker, kakao och salt och vänd ner det i smeten.
Rosta nötterna i en torr stekpanna.
Rör ner nötterna och riven mandelmassa i smeten.
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, häll i smeten.
Baka kakan i ca 20 minuter, den ska vara lite kladdig i mitten.
Servera med god vaniljglass!

Så himla god med nötterna i!!

Emmas festkyckling

6 pers.

2 kg kycklingfilé

sås:
8 msk chilisås
6 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
4 dl créme fraiche
4 tsk fransk dijonsenap
4 tsk dragon
2 tsk franska örter
2 tsk fransk salladskrydda
4 krm salt
2 krm svartpeppar
4 pressade vitlöksklyftor

2-3 dl riven ost

Bryn kycklingen på båda sidor med salt och peppar. Dela i mindre avlånga bitar och lägg i ugnsfast form.
Blanda såsen och häll över kycklingen. Toppa med den rivna osten.
In i ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
Servera med ris och en sallad.

Superenkel och fantastisk god i smaken, en favorit!

Rödlöksmarinerad kycklingfilé

4 pers.

4 stora kycklingfileér
4 baconskivor

Marinad:
1 finhackad rödlök
1 dl matolja
2 msk kinesisk olja
2 msk chilisås
1/2 msk sambal oelek
1 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor

Till såsen:
2 dl créme fraiche

Blanda marinaden och lägg ner kycklingen, låt marinera ca 12 timmar.
Ta upp kycklingen och rulla en baconskiva runt varje filé.
In i ugnen i 250 grader i ca 15 min. Sätt ugnen på "grill" och låt stå inne i ytterligare ca 5 min.
Koka upp marinaden under omrörning och tillsätt créme fraichen.
Låt koka några minuter.
Servera till ris eller potatisklyftor och en god sallad.

Enkelt att göra och mycket uppskattad av gästerna!!


RSS 2.0