Vit chokladkladdkaka

100 g margarin
100 g vit choklad
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
rivet skal från en citron (kan uteslutas)
1 msk citronsaft
2 1/2 dl mjöl
kokosflingor till formen

Smörj och bröa en form, med avtagbar kant, med kokosflingor.
Smält margarinet och ta kastrullen från plattan.
Bryt chokladen och blanda ner i kastrullen så att det smälter.
Blanda socker och vaniljsocker vid sidan om och blanda sedan ner det i kastrullen. Tillsätt ett ägg i taget.
Tillsätt citronskal och citronsaft. Vänd snabbt ner mjölet till en jämn smet och häll sedan i formen.
Grädda i ca 12-15 min i 200 °.
Pudra gärna över lite florsocker innan servering.
Servera med vispad grädde och ev. bär.

Jättegod!! Enkel att göra, det tar inte många minuter att slänga ihop ingredienserna. Sabina som bjöd mig på den säger att den är nästan godast dagen efter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0