Grillad kyckling med krämig tomat och mozzarellasallad.
4 portioner
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
2 dl lättfraiche
1 finhackad scharlottenlök eller rödlök
3 mozzarellaostar
2 skalade och rivna vitlöksklyftor
1/2 dl hackad färsk timjan
1/2 dl hackad färsk basilika
4 tomater
1/2 dl rostade pinjenötter
salt, vit - och svartpeppar
Dela kycklingen på längden och rulla en bit bacon runt varje kyckling. Salta och peppra.
Grilla ca 5-7 minuter på var sida.
Skär tomat och mozzarellan i skivor.
Blanda créme fraichen med vitlök, lök och örter.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Marinera tomaterna och mozzarellan med créme fraichen.
Strö över nötterna och servera salladen med kycklingen.
Kanongod! Lätt att förbereda, alltså bra kalasmat.
4 kycklingfiléer
1 pkt bacon
2 dl lättfraiche
1 finhackad scharlottenlök eller rödlök
3 mozzarellaostar
2 skalade och rivna vitlöksklyftor
1/2 dl hackad färsk timjan
1/2 dl hackad färsk basilika
4 tomater
1/2 dl rostade pinjenötter
salt, vit - och svartpeppar
Dela kycklingen på längden och rulla en bit bacon runt varje kyckling. Salta och peppra.
Grilla ca 5-7 minuter på var sida.
Skär tomat och mozzarellan i skivor.
Blanda créme fraichen med vitlök, lök och örter.
Smaksätt med salt och svartpeppar.
Marinera tomaterna och mozzarellan med créme fraichen.
Strö över nötterna och servera salladen med kycklingen.
Kanongod! Lätt att förbereda, alltså bra kalasmat.
Kommentarer
Trackback