Kyckling med exotisk frukt

4 portioner

600 g kycklingfilé
salt, peppar
1 tsk curry
1 röd paprika
1 gul paprika
2 dl hönsbuljong
1 dl grädde
2 krm sambal oelek
1-2 pressade vitlöksklyftor
1/ 2 msk soja
2-3 msk honung
1 1/2 msk vetemjöl

Till dekoration: exotiska frukter t.ex. papaya, kiwi, vindruvor, mango, banan, mandariner m.m.
Serveras med: ris, gurkmeja, cashewnötter.

Strimla kycklingen, stek det och strö på salt, peppar och curry.
Strimla paprikorna och fräs upp strimlorna.
Lägg över kycklingen och paprikan i en gryta.
Häll samtliga ingredienser, förutom dekorationen, i grytan och koka upp under omrörning.
Låt grytan sjuda ca 5 - 10 min.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp grytan på ett uppläggningsfat och garnera med frukterna.
Servera med ris färgat gult av gurkmeja och blandat med cashewnötter.

Ögonen får sig en rejäl måltid, det både ser och smakar fantastiskt!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0