Lindas lax

800 g skinn och benfri lax
1 dl vatten
3 msk hummerfond på flaska
1 dl créme fraiche
2 1/2 dl mellangrädde
ca 2 tsk fransk senap
1 knippe dill
3 msk röd stenbitsrom
salt

Skär laxen i mindre bitar, ca 8 st bitar på en laxfilé.
Blanda vatten, hummerfond, créme fraiche, grädde, senap i en kastrull. Koka ihop såsen något. Lägg i fiskbitarna och sjud under lock i ca 10 min. Hacka dillen. Rör ner dill och rom i såsen. Smaka av med salt. Låt allt få ett uppkok. Servera med pressad potatis och sockerärtor (sockerärtorna blir kanongoda om man steker dem i olja med flingsalt och svartpeppar).

 Krämig och jättegod!


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte varje dag man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).

2011-07-20 @ 05:12:43
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0