Malins kycklingpaj

Receptet är gjort för 6-7 portionspajer, men jag brukar göra en stor pajform istället.

Pajskal:
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten

Stuvning:
1 stor gul lök
150 g färska champinjoner (går att utesluta)
1 dl sherry eller olivolja
2 dl lättfraiche
2 msk tomatpuré
2 tsk ljus fransk senap
1/2 tsk italiensk örtkrydda eller salladskrydda
2 krm sambal oelek
2 tsk salt

Fyllning:
1 grillad kyckling eller 2 pkt fryst salladskyckling
2 röda paprikor
1 purjolök

Pajskal: Hacka snabbt ihop ingr. Svep degen i plast och låt vila svalt i 30 min. eller från dag till annan. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten väl och grädda ca 15 min. i 225 grader. Ta ev. ut och tryck till bottnen en gång under gräddningen om den vill blåsa upp sig. Ta ut, låt svalna och förvara torrt.

Stuvning: Skala och hacka löken, dela champinjonerna. Koka löken ca 4-5 min i sherryn/oljan. Blanda sen ner svampen och koka några min till. Dra av pannan från värmen och tillsätt lättfraichen, tomatpurén, senap, sambal, salt och den ital.kryddan.

Fyllning: Bena ur den grillade kycklingen, skär i 1-2 cm bitar. Använder du den frysta salladskycklingen är det bara till att tina upp den, enkelt! Skär paprikan i cm-stora tärningar och strimla purjolöken fint. Blanda nästan all kyckling, paprika och purjo med stuvningen, men spara lite av paprikan och purjon till garnering. Lägg kycklingfyllningen med råge i pajskalet och garnera.

Supergod och uppskattad! Enkel att förbereda.

Kommentarer
Postat av: Sabina

Hallå! Ja, tyckte oxå att pajen blev jätte god och mina gäster gillade oxå den. Den får göras fler gånger. Din kycklingpaj måste jag bara prova någon dag. Ser smarrig ut! Hälsa till alla på jobb. Ha det gott. Sabina.

2007-06-26 @ 19:30:18
URL: http://sabinasmat.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0