Oreganokyckling
För 4 pers.
4 kycklingfiléer (ca 500 g)
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk färsk eller torkad oregano
1 1/2 msk balsamvinäger
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna, salta och peppra.
Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken.
Låt allt koka under lock ca 5 minuter. Strö gärna över lite färsk oregano eller persilja vid serveringen.
Servera med potatisklyftor, morötter och salladslök.
Snabb, lättlagad och supergod kycklingrätt!
Kommentarer
Trackback