Sparris med bacon och pinjenötter
Bufférecept till ca 12 pers.
2 kg grön sparris
250 g bacon
4 salladslökar
100 g pinjenötter
salt, peppar
3 msk balsamvinäger
Skär bort sparrisens nedre del. Lägg i kokande lättsaltat vatten och sjud dem knappt mjuka i ca 3 min. Låt rinna av och lägg på tallrik.
Skär baconet i småbitar och stek det knaprigt. Låt skivad lök och nötterna steka med på slutet för att få lite färg. Strö det över sparrisen, krydda med salt och peppar och ringla över balsamvinägern.
Jag har bjudit på det här som förrätt till 6 personer och minskade då ingredienserna med ca hälften. Himla gott!!
2 kg grön sparris
250 g bacon
4 salladslökar
100 g pinjenötter
salt, peppar
3 msk balsamvinäger
Skär bort sparrisens nedre del. Lägg i kokande lättsaltat vatten och sjud dem knappt mjuka i ca 3 min. Låt rinna av och lägg på tallrik.
Skär baconet i småbitar och stek det knaprigt. Låt skivad lök och nötterna steka med på slutet för att få lite färg. Strö det över sparrisen, krydda med salt och peppar och ringla över balsamvinägern.
Jag har bjudit på det här som förrätt till 6 personer och minskade då ingredienserna med ca hälften. Himla gott!!
Kommentarer
Postat av: Leia
För en gångs skull lärde jag mig något genom att läsa en blogg. Det är inte alltid man gör det direkt, tack för att du lägger ner din tid på att blogga :).
Trackback