Västerbottenpaj med löjrom

Pajdeg:
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk kallt vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl grädde, t.ex. matlagningsgrädde
ca 150 g riven västerbottenost
salt och malen svartpeppar

Romröra:
1 knippe dill
1 knippe gräslök
1 1/2 dl créme fraiche
70 g löjrom/stenbitsrom
peppar

Blanda smör och mjöl hastigt till en grynig massa. Tillsätt vatten och rör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i smord pajform (ca 24 cm i diameter). Nagga botten och förgrädda i 225 grader i ca 10 min. Vispa ihop ägg och grädde. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda ca 20 min eller tills smeten har stelnat. Låt svalna. Hacka dill och gräslök och blanda det med créme fraichen och nästan all löjrom. Smaka av med peppar. Bred röran på den avsvalnade pajen och dekorera med den resterande romen. Om man inte vill ha röran ovanpå kan man såklart servera den brevid.

Den här pajen åt vi på midsommarafton som tillbehör till sillen och potatisen, riktigt god!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0