Konjakskyckling med varm löksallad

4 port.

4 kycklingfileér
salt och svartpeppar
2 msk konjak eller whisky (har själv bara provat med konjak)
2 1/2 dl mellangrädde
100 g parmesanost eller västerbottenost

Varm löksallad:
2 rödlökar
8 skivor bacon
olivolja
några kvistar färsk timjan
50 g pinjenötter
1 påse ruccolasallad, jag använde den färdiga påsen med "gourmetsallad".
1 msk balsamvinäger
100 g parmesan
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfileérna i någon minut per sida och lägg över dem i ugnsfast form.
Krydda med salt och svartpeppar.
Häll över konjak och grädde, hyvla parmesanosten över och sätt in i ugn i ca 20 minuter.

Skala och skär rödlöken i stora klyftor. Hetta upp en stekpanna och bryn baconet tills det är knaprigt. Lägg upp på ett hushållspapper och låt rinna av. Häll lite olivolja i stekpannan och stek lökklyftorna tillsammans med några kvistar timjan i ca 5 minuter. Så här långt kan du förbereda.

Precis innan servering:
Lägg tillbaka baconet och pinjenötterna i stekpannan och låt det bli varmt. Lägg upp på ett serveringsfat och blanda i en påse sallad. Droppa över balsamvinäger och toppa med hyvlad parmesan. Strö över salt och peppar. Servera med klyftpotatis.

God!! Salladen till är verkligen pricken över i, till och med Kai tog extra sallad, det är ett bra betyg!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0