Rödlöksmarinerad kycklingfilé
4 pers.
4 stora kycklingfileér
4 baconskivor
Marinad:
1 finhackad rödlök
1 dl matolja
2 msk kinesisk olja
2 msk chilisås
1/2 msk sambal oelek
1 krm salt
1 krm mald svartpeppar
2 pressade vitlöksklyftor
Till såsen:
2 dl créme fraiche
Blanda marinaden och lägg ner kycklingen, låt marinera ca 12 timmar.
Ta upp kycklingen och rulla en baconskiva runt varje filé.
In i ugnen i 250 grader i ca 15 min. Sätt ugnen på "grill" och låt stå inne i ytterligare ca 5 min.
Koka upp marinaden under omrörning och tillsätt créme fraichen.
Låt koka några minuter.
Servera till ris eller potatisklyftor och en god sallad.
Enkelt att göra och mycket uppskattad av gästerna!!
Kommentarer
Trackback