Ostgratinerad kyckling med sparris.
4 port.
4 kycklingfiléer
salt och peppar
olja till stekning
1 knippa grön sparris
5-6 soltorkade tomater
1 dl hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade pinjenötter
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
Krydda filéerna med salt och peppar och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter och spola den kall under rinnande vatten.
Lägg sparrisen i en eldfast form. Fördela hackad tomat, basilika, skivad vitlök, pinjenötter och grädde i formen. Krydda med salt och peppar.
Skiva filéerna och placera ovanpå sparrisen. strö över osten och gratinera i ugnen på ca 225 grader i ca 7-10 minuter.
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.
En riktigt god favoriträtt!
4 kycklingfiléer
salt och peppar
olja till stekning
1 knippa grön sparris
5-6 soltorkade tomater
1 dl hackad färsk basilika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rostade pinjenötter
2 dl grädde
2 dl riven parmesanost
Krydda filéerna med salt och peppar och stek dem gyllenbruna på bägge sidor. Efterstek i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.
Koka sparrisen i lättsaltat vatten i 2 minuter och spola den kall under rinnande vatten.
Lägg sparrisen i en eldfast form. Fördela hackad tomat, basilika, skivad vitlök, pinjenötter och grädde i formen. Krydda med salt och peppar.
Skiva filéerna och placera ovanpå sparrisen. strö över osten och gratinera i ugnen på ca 225 grader i ca 7-10 minuter.
Servera med potatisklyftor eller pressad potatis.
En riktigt god favoriträtt!
Kommentarer
Postat av: Sabina
Super gott var det!!!
Men jag kom inte ihåg vad du hade haft till istället för en sallad.
Kram Sabina
Trackback